Zo zorg je ervoor dat je schoenen lang meegaan

Floris van Bommel is één van de top Nederlandse schoenmakers. Naast hun gave designs en de kwaliteit van de schoenen hebben de schoenen vaak nog iets gemeen. Ze worden allemaal van hoogwaardig leer gemaakt. Vaak Kalfsleder.

Kalfsleder is de perfecte materiaal voor luxe producten. Het is een fijne en soepel materiaal,en met de juiste behandeling is kalfsleder best kras vast. Met een aantal basis regels kun je zorgen dat je nieuwe Floris van Bommel schoenen ook jaren mee gaan.

Houd de schoenen schoon

Een vanzelfsprekende en belangrijke punt is het schoonhouden van de schoenen.
Zo vermijd je vlekken, dan kan niks intrekken in het leer. Als je de schoenen netjes houdt hoef je minder snel met middeltjes te poetsen, en slijten ze minder snel en zo kun je besparen op je schoenen uitgaven.

Zon, zee en strand is leuk voor op vakantie, maar slecht voor je schoenen.

Leer is een natuurlijk product en dat betekent dat het vochtgevoelig is. Leer kan uitdrogen, krassen en vervagen. Bij Je mooie nieuwe Floris van Bommel schoenen wil je dat natuurlijk niet.

Leer wordt meestal met olie of wax behandelt om het een langere levensduur te geven, en ook om het te kleuren. Bij het uit pakken van je nieuwe schoenen zijn ze al enigszins beschermd, maar dat betekent niet ze uiteindelijk niet uitdrogen.

  • Zon

Zon kan het leer sneller laten uitdrogen. Daarnaast kan UV licht ervoor zorgen dat de schoenen verkleuren, of dat de kleuren vervagen. Dat betekent meer onderhoud. Opnieuw oliën en polijsten, extra kosten en tijd. Als je de schoenen niet aan hebt, probeer ze uit het directe zonlicht te houden.

  • Zee

Als leer nat wordt en weer moet uitdrogen verliest het veel van zijn soepelheid. Hierdoor zijn de schoenen krasgevoeliger, maar ook minder comfortabel. Omdat leer vaak niet gelijkmatig droogt zorgt dit ook voor vervorming van het pasvorm.

  • Strand

Zand is niet slechter of minder slecht voor kalfsleer, maar zoals we eerder zeiden. Houd de schoenen schoon! Daarnaast zijn er maar weinig mensen die het leuk vinden met zand in de schoenen te lopen.

Verzorging

Als het wel gebeurt dat je schoenen uitdrogen, en dat houd je eerlijk gezegd niet tegen. Zijn er altijd nog schoenverzorgingsproducten die je kunt gebruiken om het leer soepel te houden en te beschermen. In de Floris van Bommel officiële webshop kun je natuurlijk naast de schoenen ook meteen verzorgingsproducten voor de schoenen vinden.

Belangrijk om te onthouden is dat je 2 componenten nodigt hebt bij het verzorgen leer. Je moet het soepel houden met bijvoorbeeld wax of olie die in het leer intrekt. Voor kleur en glans kun je polijst en wax gebruiken. Niet alle lederschoenen zijn hetzelfde, en ook niet de producten de je nodig hebt om die te verzorgen, dus kijk goed welke producten het beste bij je schoenen passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *