Wat is een passief inkomen, en hoe creëer je dit?

Hoe lekker zou het toch zijn om een lifestyle te leven waarbij het geld komt binnen rollen en jij met je kinderen kunt spelen terwijl andere ouders 40 uur per week werken voor hun werkgever. Het zou moeten kunnen met een passief inkomen maar hoe realistisch is het en is het wel een passief inkomen?

Kun je een passief inkomen opbouwen?

Waar komt het geld dat je krijgt via een passief inkomen nou eigenlijk vandaan? Het antwoord daarop is eigenlijk heel erg simpel. Het komt namelijk van bankrekeningen van andere mensen.

Maar hoe gaan mensen nou passief geld geven zodat je een passief inkomen genereert? Je moet begrijpen dat mensen niet zomaar geld aan je geven, mensen geven pas geld uit wanneer je waarde levert.

Om een passief inkomen op te bouwen zul je een goede business moeten opbouwen. Investeren of waarde geven aan klanten zodat ze iets via jouw bedrijf gaan kopen. Op deze manier krijg je geld van iemand anders zijn bankrekening.

Oftewel een passief inkomen bestaat eigenlijk niet, want aan het einde van de dag, moet alle zogenaamde passieve inkomen, komen van mensen hun bankrekening die waarde geven aan jouw bedrijf. Je zult er dus altijd iets voor moeten doen om geld te blijven genereren.

Wel is het zo dat als je eenmaal je bedrijf hebt lopen en het geld komt binnen rollen, het een kwestie van onderhouden is, en je het beetje bij beetje kunt uitbouwen. Je hoeft niet meer 40 uur per week te werken maar je beslist zelf wanneer je werkt en je kunt op vakantie gaan terwijl je nog steeds geld verdient. Dit bedoelen we met een passief inkomen.

huis verhuren

Manieren van passief inkomen opbouwen

Er bestaan allerlei manieren om een passief inkomen op te bouwen, maar voor iedere manier geldt dat je moet investeren of het nou met geld of uren is.

Beleggen in aandelen

Het is bijvoorbeeld mogelijk je geld te investeren in de aandelen markt.

Als je bijvoorbeeld aandelen van Google of Apple koopt, krijg je daar ieder kwartaal dividend over. Dit dividend krijg je hoe dan ook en hoef je voor de rest niks voor te doen. Hoe meer aandelen je koopt des te meer dividend je krijgt.

Het is ook mogelijk om actief te gaan beleggen in grondstoffen wat het natuurlijk al minder passief maakt aangezien je er iets voor moet doen. Dit brengt overigens ook meer risico’s met zich mee aangezien het ook mogelijk is dat je aandelen minder waard worden. Maar is je aandelenpakket meer waard dan wat je erin geïnvesteerd hebt kun je de winst pakken.

beleggen in aandelen

Verhuren van woning/kantoor

Een goede manier om veel geld te kunnen verdienen met een passief inkomen, is het verhuren van kantoor panden of woningen. Je hebt hier echter wel een aardig budget voor nodig dus het is niet voor iedereen weggelegd.

Zodra je een woning of pand hebt die je wilt verhuren, is het een kwestie van huurders zoeken, en vervolgens elke maand passief geld te verdienen. De huurder maakt namelijk elke maand een bedrag over naar jouw rekening, op deze manier kun je er dus leuk mee verdienen.

Stel dat je er zoveel mee verdient dat je een extra pand of woning kunt opkopen doe je precies hetzelfde waardoor je je passieve inkomen kunt verdubbelen en ga zo maar door.

Op deze manier bouw je een heel vastgoed imperium op. Er zijn genoeg ondernemers die een hele stad vol met panden van zichzelf verhuren terwijl ze ooit met één pand of woning begonnen zijn.

Het is wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat de panden goed onderhouden worden. Ga dus af en toe bij de panden langs om te bekijken wat de huidige staat is. Vooral jongeren willen er nog weleens een puinhoop van maken, hou daar dus rekening mee.

affiliate marketing

Affiliate marketing

De meest laagdrempelige manier om passief geld te verdienen is affiliate marketing. Maar ook hiervoor geldt dat je er eerst iets voor moet doen voordat je een passief inkomen genereert.

Wil je een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing dan moet je er vooral tijd in steken. Wat betreft investeren qua geld valt het mee. Je hebt hoogstens een website nodig voor een paar tientjes per jaar en je bent klaar.

Affiliate marketing betekent als het ware dat je andermans zijn producten promoot via bijvoorbeeld je eigen website. Je krijgt hiervoor een commissie.

Je hebt zelf geen producten nodig en geen last van het verzendingsproces en klantenservice. Dit regelt het bedrijf waar jij de producten of diensten van promoot zelf.

Het enige wat je moet doen, is zorgen dat bezoekers op jouw website via jouw affiliate link worden door verwezen naar het gepromote product, en zo dus geld te verdienen.

Bij affiliate marketing gaat het vooral om geduld hebben, in de eerste 3 maanden tot misschien wel een jaar zul je weinig tot niets verdienen, uitzonderingen daargelaten. Maar zolang je waarde blijft leveren doormiddel van bijvoorbeeld content zal je op den duur geld genereren.

Inprincipe is the limit the sky, je kunt zoveel geld verdienen als je wilt als je er maar tijd in steekt. Heb je op den duur een leuk passief inkomen opgebouwd dan is het een kwestie van onderhouden. Loopt je passieve inkomen wat terug dan is het de zaak om weer wat meer tijd te investeren aan je affiliate marketing.

Het leuke van affiliate marketing is dat je het overal ter wereld kunt doen. Je hebt alleen maar internet en een laptop nodig en dat is het.

Werkelijk iedereen kan beginnen met affiliate marketing je hebt geen (voor)opleiding of technische kennis nodig.

Slapend rijk worden bestaat niet

Het probleem op het internet is dat passief inkomen vaak mooier wordt gemaakt dan het is. Ja, het kan ook super mooi zijn, maar je moet er in eerste instantie hard voor werken om een passief inkomen op te bouwen en dan nog moet je ervoor zorgen dat je het goed onderhoudt.Slapend rijk worden bestaat dus gewoon niet.

Geduld hebben loont 

Van nature hebben wij mensen maar weinig geduld. Zodra we ergens aan beginnen willen we dat het geld gelijk komt binnenrollen. Dit is niet realistisch. Bedrijven als Google, Apple en Amazon zijn ook klein geweest.

Of je nu aan aandelen doet of met affiliate marketing bezig bent heb geduld en ga er keihardmee aan de slag. Als je dit doet dan weet ik 100 procent zeker dat je een passief inkomen kunt opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *