Vergroen je onderneming met moderne zonnepanelen

Met de realiteit van klimaatverandering zet zowel de Nederlandse als Europese overheid sterk in op vergroening van het bedrijfsleven. Juist in deze sector is het energieverbruik enorm, waarbij het veelal gaat om zogenaamde grijze stroom. Deze stroom wordt opgewekt uit vervuilende fossiele brandstoffen. Met diverse initiatieven wordt de overstap op groene stroom aangemoedigd. Zonnepanelen vormen voor veel ondernemingen een aantrekkelijke optie.

Met moderne zonnepanelen kan in sommige gevallen de gehele stroomvoorziening worden verzorgd. Het enige dat je nodig hebt is een eigen dak of andere open ruimte waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

Zonnepanelen

Zonnepanelen bieden een steeds groter rendement

Zonne-energie heeft nog altijd de naam dat het vrij weinig oplevert. Weliswaar kan het rendement van zonnepanelen niet op tegen dat van fossiele brandstoffen, je kunt al lang niet meer zeggen dat zonne-energie weinig oplevert.

Moderne zonnepanelen zetten veel zonlicht efficiënt om in energie, dat via een omvormer direct wordt omgezet in bruikbare wisselstroom.

Ondernemingen die geen enorm stroomverbruik hebben (bijvoorbeeld geen industriële machinerie) kunnen met zonnepanelen, net als particulieren, volledig vergroenen.

De regel leert dat je soms al na enkele jaren de initiële investering hebt terugverdiend.

Energie- en geldbesparingen, ook in Nederland!

Nog een vooroordeel dat kleeft aan zonne-energie is dat Nederland niet geschikt is voor het gebruik van zonnepanelen. Want, zo wordt gezegd, de zon schijnt niet voldoende in Nederland.

Hoewel je in Nederland inderdaad niet de hoeveelheid zonne-energie kunt opwekken die je in de warme woestijnen hebt, berust ook dit vooroordeel op een misverstand

In Nederland schijnt namelijk ruim voldoende zon om een hoop winst te behalen uit zonnepanelen. Bovendien wekken zonnepanelen ook bij volledige bewolking nog energie op: het is geen vereiste dat er directe zonnestralen op de panelen vallen.

Steeds efficiënter

Bijkomend voordeel is de ontzettend snelle technologische ontwikkelingen die de zonne-energiebranche op dit moment doormaakt, gesteund door de overheden.

Zonnepanelen wekken steeds meer energie op, terwijl omvormers steeds efficiënter de gelijkstroom die is opgewekt omzetten in wisselstroom. Een goed voorbeeld hiervan is de SolarEdge, die ten opzichte van vrijwel andere omvormers een ontzettend grote energiewinst opleveren.

Wil je het meeste halen uit je (zakelijk) zonnepanelen, dan is het goed om deze te laten installeren door een gecertificeerd bedrijf met kennis van zaken. Zij kunnen adviseren op het gebied van type zonnepanelen, omvormers, locatie van de panelen en uiteraard de hoek waaronder de panelen geplaatst moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *