(Tandarts)praktijk verkopen

Het kan wel eens voorkomen dat wanneer je een bedrijf of praktijk hebt dat je deze dan wilt gaan verkopen. Dit kan meerdere redenen hebben, zo kan het zijn dat je met pensioen gaat, je iets anders wilt gaan doen, je naar een ander bedrijf toe wilt en ga zo maar door. Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor je een bedrijf of praktijk wilt verkopen. Het verkopen van een praktijk is een grote stap, dit omdat je er bijvoorbeeld vertrouwd mee bent. Daarnaast kan het overnemen van een praktijk ook erg veel met zich meebrengen. Het is daarom erg verstandig om hiervoor iemand in te schakelen, dit zodat het verkopen of het overnemen van een praktijk wel zorgvuldig gebeurd. Zo kunnen er dan ook bijvoorbeeld geen dingen worden vergeten of overgeslagen.

Wat te doen bij het overnemen van een bedrijf

Het overnemen van een praktijk kan meerdere redenen hebben, zo kan het zijn dat je die mogelijkheid hebt gekregen, je bent er zelf naar op zoek geweest of je bent een beginnend ondernemer die een eigen praktijk wilt hebben. Het maakt niet uit voor welke reden dan ook maar het kan wel erg handig zijn wanneer je een praktijk overneemt dat je wel de juiste advies krijgt bij het overnemen. Er gaat namelijk heel wat werk aan vooraf. Zo kan het voorkomen dat je klanten moet gaan overnemen van de vorige eigenaar daarnaast moeten er onderhandelingen gedaan worden tussen jou en de vorige eigenaar, er moet een overeenkomst komen en nog zijn er nog veel meer dingen die gebeurd moeten worden voordat jij de eigenaar bent van een praktijk. Voor al dit advies ben je bij Promonde.nl aan het juiste adres.

Het verkopen van je praktijk

Naast het overnemen van een praktijk kan het ook voorkomen dat je je praktijk juist wilt gaan verkopen. Dit kan meerdere redenen hebben, zo kan het zijn dat je met pensioen gaat, er geen tijd meer voor hebt, er de behoefte er niet meer voor hebt en ga zo maar door. Net zoals bij het overnemen van een bedrijf is het dan erg fijn om geholpen te worden bij het maken van de juiste keuzes. Zo zijn er bedrijven die je kunnen helpen met dingen zoals het onderhandelen met de nieuwe eigenaar, alles in z’n werking zetten, het werk vooraf zoals het opstellen van een plan en ga zo maar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *