Goud kopen zakelijk.

Goud kopen bij The Silver Mountain.

Bij goud kopen word er geen btw geheven. Beleggingsgoud is vrijgesteld van btw.
Al het goud wat je bij The Silver Mountain koopt is daarom btw-vrij. Je hoeft je niet rekening te houden met btw, dus je komt goedkoper uit!
Het maakt qua btw niet uit of je het goud opslaat of laat leveren. Maar goud is niet vrijgesteld van belasting. Het valt onder je vermogen. Daarom moet je ieder jaar al je goudbezittingen doorgeven aan de belastingdienst. Je goud bezitting valt onder je vermogen in Box 3. Over dit vermogen betaal je rendementsheffing, maar goud kopen heeft wel veel andere belangrijke voordelen.

In goud beleggen is een goede manier om je koopkracht te beschermen tegen inflatie.
40 jaar geleden kreeg je voor dezelfde hoeveelheid olie een gram goud. Papieren valuta’s zijn niet betrouwbaar. Ze zijn de afgelopen decennia sterk gedaald in waarde. Zo is de dollar sinds 1915 gedaald met 90%. Als je in goud belegd betekend dat je het belegd in een schaars goud, dat niet door de mens gemanipuleerd kan worden. Goud neemt toe in waarde, terwijl een belegging in papieren valuta’s steeds afneemt.

Een ander voordeel is, dat je kunt belastingaangifte doen als je goud bezit. De Nederlandse belastingdienst gaat eerst je vermogen bepalen van een bepaald jaar. Als je belastingaangifte doet van het jaar 2017, dan moet je uitgaan van je goudwaarde op 1 januari 2017. Bij The Silver Mountain kun je altijd de klantenservice e-mailen als je een jaaroverzicht nodig hebt van de beginwaarde van je goud in het desbetreffende jaar. Als je pas in het loop van het jaar je zilver of goud hebt gekocht, dan moet je de belastingaangifte pas in het daaropvolgende jaar aangeven. Je koopt bijv. Goud in Oktober 2017. Dan moet je het goud pas aangeven in je aangifte van 2018. De belastingdienst kan je altijd verder helpen met eventuele vragen over aangifte.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. re-enactment schreef:

    Zeer interessant dank u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *