Eneco neemt ‘grijze’ E.On over

De Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten van Uniper Benelux zijn overgenomen door Eneco. Dit betekent dat Eneco 200.000 extra particuliere en ook zakelijke klanten overneemt. E.On scoorde met het schoolcijfer 3,3 het slechtste op duurzaamheidsrankings van onder andere de consumentenbond.

De overname geeft Eneco volgens de leverancier mogelijkheden om te groeien op het gebied van duurzame energie en innovatieve energiediensten.

Duurzaamheidsranking

Bij E.On is zoals uit het jaarlijkse duurzaamheidscijfer te zien is nog veel milieuwinst te behalen. E.On scoorde zo laag omdat het voornamelijk stroom levert van moederbedrijf Uniper. Uniper haalt 33.000 Mega-watt van de energie uit fossiele bronnen en nog geen 2.000 Mega-watt uit kernenergie.

Eneco daarentegen wordt gezien als een van de voorlopers op het gebied van duurzame energie. Er wordt veel stroom geproduceerd met relatief schone gascentrales (met warmte-krachtkoppeling) en windenergie. Er is nog niet genoeg capaciteit om de iets meer dan twee miljoen klanten allemaal van groene energie te voorzien. Om dit uiteindelijk te bereiken worden er wel verschillende nieuwe windparken op land gebouwd. Ook zijn er aandelen in Borssele 3 en 4 gekocht, nieuwe windparken op de Noordzee.

Wat betekent deze overname?

Hoeveel Eneco betaald heeft voor deze overname is niet bekend. Voor de medewerkers en klanten van E.On verandert voorlopig weinig, behalve dat zij toegang krijgen tot groene energie. Ook worden er nu mogelijkheden geboden om het verbruik zelf te regelen. Denk hierbij aan een slim-laden app of een thuisbatterij met zonnepanelen.

De overname is trouwens nog niet voor 100% zeker. De mededingingsautoriteiten moeten de overname namelijk nog goedkeuren. Hier worden echter geen moeilijkheden verwacht.

Overstappen naar een andere energieleverancier?

Zit jij met je zakelijke energie nu bij E.On? En zie je het niet zitten om overgenomen te worden door Eneco? Met de zakelijke energie van het bedrijf kun je ook overstappen van energieleverancier. Met energie vergelijken op EasySwitch.nl bespaar je honderden euro’s per jaar als je overstapt naar de goedkoopste energie. Ook kan de keuze voor een groen energiecontract de duurzame uitstraling van het bedrijf verbeteren. Kies met behulp van zakelijke energie vergelijken de beste deal voor jouw onderneming.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *