Bedrijfslunch

Een bedrijfslunch kent vele voordelen maar ook nadelen, op de voordelen komen we zo terug laten we eerst de meest voorkomende nadelen bespreken. De nadelen van een bedrijfslunch zijn vaak de kosten die het met zich meebrengt niet alleen in het aanschaffen van de lunch voor alle werknemers maar het moet ook geregeld worden, hiervoor moet een iemand en bij sommige bedrijven zelfs meerdere personen voor worden aangesteld die meestal naast hun eigen functie ook nog de taak krijgen om de bedrijfslunch te organiseren.

Dit is voor veel bedrijven al genoeg reden om het niet te doen, want degene die de lunch elke week dag in dag uit moet verzorgen ook al wordt hierin gewisseld moet daarvoor ook de inkopen doen, dit kost tijd en tijd is voor veel bedrijven geld. De term “Time is money” is al eeuwen lang in gebruik en dat is niet voor niets. Mensen met werk verschaffen dat in de eerste instantie niets lijkt op te leveren lijkt zonde. Toch ga ik je in dit artikel duidelijk maken hoe je een bedrijfslunch veel efficiënter kunt plannen en het bijna geen extra tijd meer kost, hiernaast welke voordelen een lunch met zich mee brengt.

Elke dag een lunch voor al het personeel verzorgen kost veel tijd en geld, of dit nou voor 10 of 50 mensen is, er zijn mensen die dit moeten regelen en daarom op dat moment niet bezig zijn met hun eigen werk. Dit kost dus geld maar er gaat ook een hoop productiviteit verloren, toch wil je de bedrijfslunch handhaven omdat je weet wat de voordelen zijn en wat je er uiteindelijk voor terug krijgt. Daarom zijn er zeer efficiënte manieren om je bedrijfslunch te organiseren waardoor je er dagelijks niet meer dan 5 a 10 minuten aan kwijt hoeft te zijn, sterker nog je kunt het zo strak plannen dat je een keer in de week een bestelling plaatst en er elke dag of elke week een verse lunch wordt bezorgd op het tijdstip dat jij wenst.

AH Zakelijk.

Wanneer je een account aanmaakt op AH zakelijk, kun je als bedrijf genieten van alle voordelen die je ook hebt wanneer je naar de winkel gaat, de aanbiedingen, spaaracties, en precies dezelfde producten zijn beschikbaar, sterker nog het assortiment van AH online is het grootste, het bevat 28.000 artikelen en kun je ook het gehele Gall & Gall en Etos assortiment bestellen, dus ook een bedrijfsborrel hoort bij de mogelijkheden.

Betalen op rekening en bezorgd wanneer jij dat wilt.

Naast het normale assortiment kun je als bedrijf ook groot verpakkingen bestellen waar je langer mee doet dan de normale hoeveelheden, denk aan koffie of wc papier. Deze producten zijn precies hetzelfde geprijsd als in de winkels. Door middel van een account aan te maken kun je betalen op rekening en hoef je dus niet meer direct af te rekenen op het moment van bestellen, zo kun je bijvoorbeeld een keer in de maand de factuur voor al je online boodschappen betalen, dit is een stuk overzichtelijker in de administratie en heb je minder bonnetjes.

Door al je boodschappen online te bestellen worden deze bij je op het werk bezorgd wanneer jij dat wilt, met de handige planner en de strakke planning van AH, geef je aan wanneer precies jij je bestelling wilt ontvangen, zo ben je nooit teveel tijd kwijt aan het in ontvangst nemen en kun je ervoor zorgen dat er elke dag op tijd een verse bedrijfslunch klaar staat.

Je kunt via je online AH Zakelijk account ook een favorieten lijst bijhouden zodat je producten die je elke week of elke dag bezorgd wilt hebben niet steeds weer in je winkelwagen hoeft te doen, op deze manier kun je ontzettend veel tijd besparen tijdens het online boodschappen doen en ben je als je het goed doet misschien maar 10 minuten per week kwijt aan de boodschappen.

Voor wie?

Werkelijk elke bedrijf kan geheeld gratis een online account aanmaken op AH Zakelijk, dit is binnen 5 minuten gebeur den kun je meteen gebruik maken van alle voordelen die een account met zich meebrengt zoals de korting wanneer je meer dan 5 van dezelfde producten besteld, de aanbiedingen, spaaracties van AH. Of je nou een bedrijf bent van 5 ,10 of 50 werknemers met de boodschappenservice van AH is een bedrijfslunch kinderspel.

Niet alleen bedrijven die graag voorzien willen worden van een lunch en waarvoor een catering bedrijf te duur is is AH Zakelijk geschikt, maar ook zorginstellingen maken veelvuldig gebruik van deze dienst, wanneer er veel levensmiddelen en andere non-food artikelen nodig zijn kan de boodschappenservice van AH hierin voorzien, zorginstellingen als kinderdagverblijven of opvang centra’s kunnen heel goed gebruikmaken van een zakelijk AH account.

Voordelen van een bedrijfslunch.

Wanneer je als bedrijf je personeel elke dag van een werklunch voorziet heb je een aantal voordelen die je mist wanneer je dit niet doet, het eerste wat veel ondernemers denken is dat het ze geld kost en daarom maar niet doen, maar je zult je moeten beseffen dat wanneer je wel voor een werklunch zorgt je er veel voor terug krijg. Ten eerste kun je de kosten voor de lunch in de boekhouding verwerken en een stukje afschrijven, daarnaast is het gewin wat betreft tijd en motivatie onder de werknemers heel groot, personeel voelt zich vele malen meer gewaardeerd wanneer er een goede lunch wordt verzorgd door het bedrijf. Meer en beter waardering lijd naar beter resultaat, betere prestaties, dedicated personeel dat zich gewaardeerd voelt en het minder erg vind om net even dat beetje extra te geven wat je als werkgever altijd verwacht.

Time is Money.

Weet je nog? Ik heb de veel gebruikte term in de bedrijfswereld al eerder gebruikt in dit artikel, waar tijd geld is in het zaken doen is dit ook het geval wanneer we het over een georganiseerde bedrijfslunch hebben. Denk maar eens aan al die tijd die verloren gaat aan pauze wanneer mensen zelf hun lunch moeten verzorgen. Veel mensen gaan hun lunch dan zelf buiten de deur halen bij de lokale bakker, slager of snackbar. Dit is niet ten goede van de pauze tijden, die worden hierdoor stelselmatig overschreden, dit wordt wellicht vaak door de vingers gezien, omdat je ook wel weet dat het onmogelijk is om in 30 minuten pauze je lunch te halen en vervolgens op te eten. Des ondanks kost het wel veel tijd en kun je het aantal minuten per dag dat per personeel lid teveel wordt genomen vertalen naar een paar uur per dag afhankelijk van het aantal werknemers.

Wanneer je een lunch organiseert heb je dit niet, werknemers kunnen zodra het tijd voor pauze is aanschuiven in de kantine waar vervolgens een uitgebreid buffet of andere vorm van lunch voor ze klaar staat, ze kunnen hierdoor rustig op hun gemak eten, rusten en nog even gezellig praten met hun collega’s zonder dat er te lang pauze genomen wordt.

Voordelen van een bedrijfslunch.

  • Gewaardeerd en gemotiveerd personeel.
  • Meer productiviteit.
  • Meer controle en betere toezicht op pauze tijden.

Voordelen van online bestellen via AH Zakelijk.

  • Minder administratie.
  • Efficiënt online boodschappen doen.
  • Tijdbesparend.
  • Bezorgd wanneer jij dat wilt.
  • Maatwerk.